4 Vigtige tips til at holde opsyn med børn på en legeplads

0

1

 

Hvorvidt du arbejder på den lokale skole, arbejder som frivillig, eller at dit barn har en ven på besøg, så vil du som en forældre på et tidspunkt være ansvarlig for en gruppe børns sikkerhed imens de leger. At holde opsyn med børn lyder i starten simpelt, men at sørge for at børn er sikre, imens de stadig har det sjovt, er ikke en nem opgave.

  1. Arbejd med mindst én anden person

At holde øje med et eller to børn på gyngerne i baghaven er til at overkomme for én person. Når du holder opsyn med en hel legeplads, så skal du bruge mere end et sæt øjne. Når man skal koordinere med den anden person, er det meget nemmere at sidde indenfor børnenes synsfelt. Det gør det ikke kun nemmere at se om nogen misbruger udstyret, men det betyder også at barnet altid kan se en voksen, hvilket mindsker chancen for at de overhovedet overfører sig upassende.

At have hjælp betyder også at du hurtigere kan komme til undsætning hvis noget går forkert og nogen kommer til skade. Imens den ene bliver hos det skadede barn og håndterer situationen, så ringer den anden efter hjælp eller henter førstehjælpskassen.

  1. Hold området organiseret

Tillad ikke at børnene medbringer tasker, bolde, eller andre ting med på legepladsen. Rygsække har stropper som kan sidde fast og det gør det muligt for dem at falde, uanset hvad der er indeni tasken. Bolde og andet legetøj er især farligt omkring gynger og klatreudstyr. Materialet rundt om basen på ethvert moderne gyngestativ er designet til at børn kan falde af gynger, klatrebarer, eller andet udstyr med minimal risiko for skader. At glide ned fra et klatretårn er ikke normalt farligt, men hvis de lander på en legetøjsbil eller en basketball, så kan det føre til rifter eller brækkede knogler.

  1. Du skal vide hvornår du skal lade være med at gribe ind

Det er aldrig acceptabelt at lade børn slås eller råbe og skrige. Det betyder dog ikke at man som en opsynsholder aktivt skal styre legen for at forhindre alt interpersonel friktion. Det er en god ting når der er to gynger som fire børn vil lege på, da det giver børnene mulighed for at udvikle sociale færdigheder.

Børn lærer at dele, at løse konflikter, og at udarbejde kompromisser ved at lege og øve sig på hinanden fra en ung alder. Legepladser fra Uno.dk er et godt kontrolleret miljø til at udvikle færdigheder og erfaring som de skal bruge senere i livet.

  1. Hold øje med mobning

Når man overvåger børn, så er det nemt at fokusere på den basale fysiske sikkerhed, samtidig med at man misser et socialt problem. Mobbere lærer fra en ung alder at de kan få hvad de vil have, ved at intimidere deres jævnaldrende. Ofte, så gør de det imens de teknisk set overholder reglerne. En mobber kan hurtigt forvandle en legeplads til et dårligt miljø for de andre børn, selv for dem som ikke direkte er ofre. Hvis du bemærker at nogen bruger mobbetaktikker til at intimidere, udstøde, eller kontrollere andre børn, så er det dit ansvar at løse situationen.