Hvornår man bør købe eller leje tungt maskineri – fem faktorer at tage i betragtning.

0

maxresdefault (3)

Du har besluttet, at det er på tide du anskaffer noget tungt maskineri eller nogle lastbiler. Måske har du gang i nogle store kontrakter, måske du udvider din virksomhed eller dens tjenester eller måske har du bare brug for at udskifte dit nuværende tunge maskineri. Så hvordan afgør du, hvornår du skal købe udstyr og lastbiler, og hvornår du skal leje det fra Ramirent, du har brug for?

Image result for construction equipment

Siden der er fordele og ulemper forbundet med både leje og køb, kan det godt betale sig at evaluere din virksomheds aktuelle situation og muligheder (finansielle og andre) såvel som dine fremtidsplaner og så overveje nøje, hvilken metode til erhvervelse af udstyr vil være mest fordelagtig for din virksomhed – og som simpelthen også vil gøre dit liv lettere. Det er helt sikkert, at de indledende omkostninger er en væsentlig faktor i beslutningsprocessen, men de er ikke den eneste – der er flere ting at tage i betragtning, når du står få at skulle have mere maskineri – anvendelse, tilgængelighed og mere.

Her er en oversigt over nogle af de ting, du bør overveje, før du beslutter, hvornår du skal købe og hvornår du skal leje udstyr.

  1. Din nuværende økonomiske situation

Dette virker som den mest oplagte faktor at overveje – har du i øjeblikket kapital til at købe eller er det bedst at leje indtil videre? Men du bør se ud over din nuværende situation og projicere dine omkostninger over flere måneder eller år. Selvom det kan være en stor engangsudgift at købe, kan udgifterne til at leje hurtigt løbe op og kan over en længere periode ende med at koste dig mere – især hvis udstyret ikke bliver brugt i hele lejeperioden. Og glem ikke: når du ejer, kan du få lidt af din investering tilbage, når du sælger. (Brug den praktiske omkostningsberegner nedenfor, så du kan finde ud af, hvilken løsning virker bedst i din nuværende situation.)

Du kan reducere de indledende finansielle konsekvenser af at købe et stykke maskineri på mange forskellige måder:

  • Køb brugt maskineri af god kvalitet – når du lejer, betaler du ofte for det nyeste maskineri med den nyeste teknologi. Det kan være billigere at købe velholdt brugt maskineri end at købe nyt, og på lang sigt kan det være mere omkostningseffektivt end at leje
  • Finansier købet af maskineriet – giv din virksomhed lidt ekstra økonomisk albuerum ved at finansiere dit køb af maskineri og holde på din kapital til at drive virksomheden – med rentesatser helt ned til 5,99% kan dine afdrag endda være lavere end lejeomkostningerne

Image result for construction equipment

  1. Udgifter ved at eje vs. udgifter ved at leje

Det er også vigtigt at anslå omkostningerne til ejerskab af udstyr i forhold til udgifterne til leje af udstyr. Med ejerskab kommer vedligeholdelses- og driftsomkostninger, forsikring og andre gebyrer, såsom licenser fra myndighederne, og disse omkostninger varierer naturligvis fra maskine til maskine. Omkostninger til udlejning er generelt inklusive, men i betragtning af, at en udlejer skal tjene penge, kan du regne med, at din lejegebyrer vil inkludere både købsprisen og omkostningerne ved ejerskab, begge med en prisforhøjelse. Du vil sandsynligvis også blive nødt til at betale for at transportere udstyret til og fra lejeforretningen – igen og igen.

Brændstof er en omkostning, der afholdes for både eje og leje, og skal overvejes for begge. Rundt regnet vil en tredjedel af dine samlede udgifter være omkostninger til brændstof.1

Tal med din finansielle rådgiver om de mulige skattemæssige konsekvenser (eller fordele) ved at købe eller leje maskineri til din virksomhed. Tip til amerikanere, der ejer udstyr: du kan muligvis undgå at betale skat på kapitalgevinster, når du sælger og købe maskineri til din virksomhed.

  1. Projektlængde eller job hyppighed

Af alle de ting, man må overveje, kan projektlængden eller hyppigheden af arbejdsopgaver på kalenderen være den afgørende faktor for, om du lejer eller køber maskineri. Hvis der er tale om et kortvarigt job, eller du har brug for et specialiseret stykke maskineri til et enkelt job, kan det give mere mening at leje. Risikoen er naturligvis, at hvis maskinen ikke bruges hele den periode, den er lejet for, på grund af ændringer i tidsplanen for projektet eller uforudsete forsinkelser, vil du bruge penge på en maskine, der sidder og venter og ikke tjener dig noget.

Hvis du arbejder på et langvarigt projekt, eller hvis du har flere jobs i kikkerten, vil det sandsynligvis give bedre mening at købe, da lejeomkostninger hurtigt løber op, efterhånden som en opgave skrider frem. Og maskineri, der tjener flere formål (læssemaskiner, gravemaskiner, kompaktlastere, gaffeltrucks, lastbiler osv.), der kan bruges til flere forskellige projekter, er alletiders aktiv på enhver arbejdsplads.

Image result for construction equipment

  1. Tilgængelighed og brug af maskineriet

Den store fordel ved eje sit eget udstyr er, at det er til rådighed 24/7 – “hvis du ejer det, styrer du det”, som man siger. Du vil være klar til uventede ændringer i projekter eller projektplaner, du kan tage på job med et øjebliks varsel og gennemføre projekter med mindre nedetid.

Før du beslutter, om du skal leje eller købe, bør du afveje den eventuelle risiko for, at et udlejningsfirma ikke har den maskine, du skal bruge, når du skal bruge den. Ejerskab kan også være et plus for potentielle kunder, som ved at se maskineriet kan se, at I ikke blot har, hvad der skal til for at gøre arbejdet, men at I har gang i arbejdet og er stabil, troværdig virksomhed.

  1. Flåde- og lagerstyring

Man skal også overveje behovet for at administrere maskineriet. Hvis du har færdighederne og tiden til det, kan du spare penge i det lange løb ved helt eller delvist at købe dit maskineri og selv tage dig af forsikring, vedligeholdelse, osv. Hvis du ikke har det, kan det måske være bedre at betale lidt ekstra for at leje. Du vil vide, hvor det er, hvem der kører det, og du kan planlægge opgaver og maskineri i overensstemmelse dermed.

For mere kortsigtede opgaver kan du overveje at leje, men hvis du køber, giver det dig mere fleksibilitet. Lad os sige, at du forudsiger, at du skal bruge et stykke udstyr i tre måneder. Hvis jobbet strækker sig yderligere to måneder, har du maskinen til rådighed. Hvis jobbet bliver færdigt, og du beslutter at du ikke har brug for den, kan vi hjælpe dig med at sælge den igen på en kommende auktion, så du kan få noget af din investering tilbage. Hyppigheden af vores uforbeholdne auktioner forskellige steder giver dig god mulighed for at administrere din beholdning, og du tjener endda på maskineri, du ikke har brug for længere.