Tips til planlægning af udendørs leg

0

249696-plastic-glider-yellow

I dag har børn meget travlt med skolearbejde, lektier og klasser, og de kan dårligt finde tid til at lege udendørs. Udover deres travle skoledag foretrækker børn også at tilbringe tiden med deres foretrukne elektroniske enheder, såsom TV, mobiler, tabletter og bærbare.

Og derfor bliver udendørs leg lagt på hylden, selvom det faktisk er meget vigtigt og endda afgørende for bedre fysisk, mental og social udvikling i børn. Motion gennem leg giver stærkere knogler og bedre fysisk udvikling. Ikke blot det, men det hjælper børn med at udvikle udholdenhed, selvsikkerhed og et godt immunforsvar. Hvis man leger i hold, giver det endnu en fordel for barnets sociale udvikling.

8935e6dc1ae3d60520549478818257be

Børn lærer om mange ting, såsom naturen, årstiderne og materialer, mens de leger udenfor. Det er i det store og hele vigtigt at tage børn ud oftere. Forældre kan planlægge udendørs aktiviteter for børn for følgende spændende måder.

1. Fester

Fødselsdage, studenterfester og andre festligheder er gode muligheder for at være udendørs. I stedet for at holde fester hjemme eller på hotel, gør det udendørs. Arranger fester, børnesammenkomster eller mærkedage udendørs og vælg haver, vandparker, Uno legepladser eller forlystelsesparker.

Forældre kan købe entrebilletter til disse steder til alle de inviterede børn i gave. Planlæg udendørs lege, såsom stoledans, hoppeløb eller bare en mulighed for at de små gæster kan lege under åben himmel. Lad børnene løbe, spille bold, hoppe, lege og nyde festlighederne i fulde drag. Denne udendørs fest vil være den ideelle mulighed for at opmuntre børn til at lege.

2. Skovtur i parken

Generelt tager folk i biffen eller ud og handle i weekender og ferier. Prøv i stedet at tage på skovtur. Vælg nærliggende haver, parker, zoologiske haver, fæstninger, strande, kirker eller bakker. Ved at tage på skovtur sådan et sted, lærer børnene, hvor vigtige disse steder er. De vil lære om forskellige steder, mens de har det sjovt. Sørg for at pakke mad eller grillmad nok til disse skovture. En ekstra fordel ved at grille er, at det også vil lære børnene at lave mad.

3. Vandreture

For weekendture kan du planlægge hyppige vandreture omkring nærliggende bakker, fæstninger eller bjerge. Det vil være en dejlig oplevelse med masser af motion, både for børn og forældre. Vandreture vil hjælpe børn med at lære om naturen, jord, sten, skove, bakker og bjerge ved at opleve dem i virkeligheden. Børn vil lære meget om geografi, efterhånden som de bliver erfarne i at vandre. Hvis det er muligt, kan du planlægge en campingtur i bakkerne og vise, hvor fredfyldt livet er uden elektronik og moderne bekvemmeligheder. Det er den perfekte måde at blive dus med naturen på.

4. Børnesammenkomster

Hvis du leger med dine børn udenfor, vil det opmuntre dem til selv at lege mere udendørs. Forældre kan planlægge at lege med deres børn, når det er muligt, for virkelig at engagere dem til fulde. Følg nogle af vores nemme tips og gør din leg med børnene endnu bedre.

Først skal du finde ud af, hvad I skal lege, og hvor I skal lege? Du kan vælge steder som hjemme i baghaven, en lokal park, byens svømmebassin eller en legeplads. Vælg derefter sjove spil eller sport, I kan more jer med, og planlæg dem på forhånd. Tal med dit barn om en foretrukken sport eller et spil. Inviter også deres venner eller klassekammerater og arranger en hel børnesammenkomst. Udendørs sammenkomster er sjovere for børn, og på denne måde kan forældrene lære børnenes vennekreds bedre at kende.

5. Skoleaktiviteter eller aktiviteter i dagtilbud

Skolen er det sted, hvor børn tilbringe det meste af deres tid hver dag, og hvis skolen byder på mere udendørs leg og sport ved siden af læsningen, er det en fantastisk mulighed for, at børnene kan tilbringe mere tid udendørs. Skoler kan opmuntre børn til at deltage i udendørs aktiviteter ved at arrangere hyppig træning i professionel sport, seminarer og sportskonkurrencer. Meld dit barn ind i mindst en sport i skolen fra en tidlig alder.